Вкусовите рецептори на пушачите ‘не им позволяват да опитат горчивина на кафе’

Вкусовите рецептори на пушачите ‘не им позволяват да опитат горчивина на кафе’

Храни и напитки, продавани в кампуса по време на специални събития след учебни часове, не е необходимо да следват новите насоки.

 • Разрешаване на държави и училища, които вече имат по -строги политики за поддържане.
 • USDA казва, че прави всичко възможно да подобри хранителните стандарти на храните, които децата ядат в училищата, както и предоставя на семействата съвети за това какво е здравословно хранене. Законът за здравето, без глад от 2010 г. от 2010 г. значително подобри хранителното качество на училищното хранене и тези нови стандарти ще ги направят само по-здрави. A selection of fresh fruit, salads, vegetables and turkey and cheese sandwiches at Washington-Lee High School in Arlington, Virginia People can use the USDA’s MyPlate resources at the website ChooseMyPlate.gov, which provides nutrition tips, healthy food plans and sample menus and рецепти. Миналата година USDA стартира програмата за безвъзмездни средства за безвъзмездна помощ от 5 милиона долара, която помогна на училищата да имат достъп до по -здравословни, местни храни. Политики като тези биха могли да помогнат значително на страната да се справи с епидемията от детска затлъстяване, един от основните приоритети на администрацията на Обама. Дейвид Л. Кац, д.м. Намаляване на затлъстяването сред децата. Той заключи: „Стандартите за училищната храна трябва да бъдат високи и нашето общество трябва да направи всичко необходимо, за да стигне до тук.“ Написано от Джоузеф Нордквист

  • Хранене / диета
  • Затлъстяване / загуба на тегло / фитнес
  • Педиатрия / детско здраве

  Вкусовите рецептори на пушачите ‘не им позволяват да опитат горчивина на кафе’

  Въпреки че конвенционалното сдвояване има цигари и кафе, които вървят заедно, изследователите са открили, че токсичните химикали в тютюна могат да възпрепятстват регенерацията на вкусовите пъпки, В резултат на това пушачите не могат да опитат адекватно горчивината на обикновената си чаша Joe.

  Изследователите, ръководени от Нели Джейкъб от APHP на болницата Pitié-Salpêtrière във Франция, публикуват резултати от тяхното проучване в списанието Хемосензорно възприятие.

  Те отбелязват, че вече е известно, че химикалите на тютюна причиняват загуба на вкус при пушачи, както и структурни промени в гъбичните папили на езика – където се намират вкусовите рецептори. ;

  Вкусовите рецептори са до голяма степен отговорни за предаването на сладки, кисели, горчиви, солени и метални усещания. Според Центровете за контрол и профилактика на заболяванията (CDC) отговорностите на вкусовата система включват:

  • Задействащи храносмилателни системи, които променят секретите на слюнката, стомашната киселина и панкреатичните сокове
  • Подобряване на чувствата на удоволствие и ситост при хранене
  • Определяне на качеството на храните и определяне на „добри“ дегустационни храни от „лоши“, които биха могли да имат потенциални токсини.

  За да проучат допълнително промените в вкусовите рецептори, причинени от тютюнопушенето, Джейкъб и колегите му тестваха способността на 451 участници да разпознаят и оценяват интензивността на четирите основни вкуса – сладки, кисели, горчиви и солени.

  Натрупването на тютюневи продукти може да възпрепятства регенерацията на вкусовите пъпки

  разделяне на участниците на три групи (пушачи, непушачи и бивши пушачи), екипът проведе доброволните тестове по време на три отделни и последователни и последователни „Световни дни без тобако.“

  Способността на човек да разпознава солени, сладки или кисели вкусове не е повлияна от статуса на тютюнопушене, казват изследователите никозеро цени. Състоянието на тютюнопушенето обаче повлия на способността им да вкусят горчивината в кофеина.

  Докато горчивите рецептори на езика обикновено са в състояние да открият това усещане при дори ниски концентрации, близо 20% от пушачите не са били в състояние правилно да идентифицират вкуса.

  на бившите пушачи , 26,5% не са в състояние да идентифицират вкуса, докато само 13,4% от непушачите не са били в състояние правилно да идентифицират горчивите проби.

  Говорейки за техните открития, Яков казва:

  „Считаме, че възприемането на горчив вкус трябва да се изследва по -внимателно, както като инструмент за спиране на тютюнопушенето, така и за предотвратяване на инициирането на тютюнопушенето. По -общо, трябва да си струва да се вземе предвид ролята на хемосензорните възприятия в поведението на тютюнопушенето. "

  Екипът вярва, че натрупването на някои тютюневи изделия в тялото може да възпрепятства регенерирането на вкусовите рецептори, което все още може да повлияе на способността на човек да разпознава определени вкусове, след като са се отказали от тютюнопушенето.

  В света на изследванията на вкусовите пъпки Medical News днес наскоро съобщи за дигитален симулатор на вкуса, който може да произведе четирите основни елемента на вкуса. Изследователите казват, че един ден може да се използва за подобряване или регенериране на чувството за вкус при пациенти с рак, чиито вкусови рецептори са били нарушени от химиотерапията.

  • Пушене/отказ от пушене

  Пушенето прави жените уязвими от мозъчни кървене, проучване находки

  пушачите-особено женските пушачи-са изложени на много по-голям риск от кървене в лигавицата на мозъка, известен като субарахноиден кръвоизлив, отколкото непушачи. Това е заключението на ново проучване, публикувано в инсулт на списанието.

  Субарахноидният кръвоизлив е форма на инсулт, характеризираща се с кървене в субарахноидния участък на мозъка – областта между мозъка тъканите, които го покриват.

  Докато субарахноидният кръвоизлив е рядък, което представлява около 3 процента от всички инсулти, той може да има сериозни последици, причинявайки парализа, кома и смърт.

  Внезапното, тежко главоболие е основният симптом на субарахноиден кръвоизлив и това най -често се среща в задната част на главата. Други симптоми включват намалено съзнание и бдителност, промени в настроението и личността и дискомфорта на очите в отговор на ярка светлина.

  Състоянието е по -често сред жените, отколкото мъжете, въпреки че причините за това са неясни.

  Сега лидерът на проучването д -р Джони Валдемар Линдбом от Университета в Хелзинки във Финландия, а колегите му казват, че техните открития показват, че тютюнопушенето може да увеличи уязвимостта на жените към субахноидния кръвоизлив.

  За да достигне своите открития, екипът анализира данните на 65 521 възрастни на средна възраст на 45 години, които са участвали във финландските национални проучвания, започвайки през 1972 г. Повече от половината от участниците са жени.

  Като част от проучванията субектите попълниха редица здравни въпросници и физически оценки. По -конкретно, д -р Линдбом и колегите му разгледаха статуса на пушене на субектите и честотата на субарахноидния кръвоизлив.

  Участниците бяха проследени средно 21 години от базовата линия на проучването. Проследяването продължава до 31 декември 2011 г. или докато субектите са получили първия си инсулт или умрял.

  Женските пушачи имат осем пъти по-голям риск от субарахноиден кръвоизлив

  в сравнение с непушачите, изследователите установяват, че пушачите са по-склонни да изпитат субарахноиден кръвоизлив. Колкото повече цигари се пушат ежедневно, толкова по -висок е рискът им, а жените се справиха по -зле от мъжете.

  Сред леките пушачи-дефинирани като пушене 1-10 цигари дневно-мъжете са били 1,93 пъти по-склонни да имат субарахноиден кръвоизлив, отколкото непушачите, докато жените са били 2,95 пъти по-голям риск.

  Сред тези, които пушиха 11-20 цигари на ден, мъжете са били 2,13 пъти по-склонни да имат субарахноиден кръвоизлив, отколкото непушачите, докато рискът е 3,89 пъти по-голям за жените.

  Жените, които пушиха 21-30 цигари на ден, бяха 8,35 пъти по-склонни да изпитат субарахноиден кръвоизлив, отколкото непушачите, докато мъжете, които пушаха 21-30 цигари дневно, са били 2,76 пъти по-голям риск.

  Тези резултати, казват, че авторите могат да помогнат да обяснят защо субарахноидният кръвоизлив е по -често срещан сред жените, отколкото мъжете.

  „Женският пол е описан като независим рисков фактор за субарахноиден кръвоизлив, но открихме сериозни доказателства, че повишеният риск при жените се обяснява с уязвимостта към тютюнопушенето.

  Нашите резултати предполагат, че рисковите фактори за възрастта, пола и начина на живот играят критична роля за прогнозиране на кои пациенти са изложени на риск от субарахноиден кръвоизлив и подчертават значението на ефективните стратегии за спиране на тютюнопушенето. “

  Д -р. Joni Valdemar Lindbohm

  напускането на тютюнопушенето може да намали риска от субарахноиден кръвоизлив

  , но не е всичко лоша новина; Изследователите откриха, че напускането на тютюнопушенето може значително да намали риска от субарахноиден кръвоизлив.

  Резултатите от анализа разкриха, че мъжете и жените, които не са пушили поне 6 месеца Без безопасно ниво на тютюнопушене “, подчертава д -р Линдбом. „Естествено най -добрият вариант никога не е да започнете. Напускането на тютюнопушенето обаче може да намали риска от субарахноиден кръвоизлив и в двата пола. "

  Авторите признават, че има някои ограничения за тяхното изследване. Например, те изтъкват, че приемът на алкохол на субектите, употребата на лекарства за кръвно налягане или честотата на висок холестерол биха могли да повлияят на резултатите.

  И все пак те смятат, че техните открития подчертават значението на спирането на тютюнопушенето, за да се намалят шансовете за потенциално животозастрашаващо състояние.

  Научете как менструалният цикъл може да помогне на жените да се откажат от тютюнопушенето.

  • Неврология/невронаука
  • Пушене/отказ от тютюнопушене
  • Здравословно/гинекология на жените

  Пушенето може да повлияе на ДНК за повече от 30 години

  тютюнопушенето засяга човешкия геном – пълен набор от ДНК в човек, включително всички гени – под формата на метилиране на ДНК, открива ново проучване, публикувано, публикувано публикувано В списание за списание на Американската сърдечна асоциация: Сърдечно -съдова генетика. Установено е, че някои места за метилиране на ДНК продължават дори след 30 години отказване.

  ДНК метилирането е процес, чрез който клетките контролират генната активност и често променя функцията на гените. Учените са открили, че метилирането на ДНК може да разкрие историята на тютюнопушенето на човек и в резултат на това те могат да развият насочени нови терапии за заболявания, свързани с тютюнопушенето.

  „Тези резултати са важни, тъй като метилирането, като един от механизмите на регулирането на генната експресия, влияе върху това, което се включват гените, което има отражение върху развитието на заболявания, свързани с тютюнопушенето“, казва Dr. Стефани Дж. Лондон, последен автор и заместник -началник на епидемиологичния клон в Националния институт по науки за здравето на околната среда – част от Националните здравни институти.

  „Също толкова важно е нашата констатация, че дори след като някой спре да пуши, все още виждаме ефектите от тютюнопушенето върху тяхната ДНК“, добавя тя.

  Пушенето на цигари е значителен модификатор на метилиране на ДНК. Изследванията са разкрили гени, свързани с тютюнопушенето, които допринасят за развитието на заболявания, свързани с тютюнопушенето. Метилирането на ДНК също е потенциална връзка между тютюнопушенето и рака, както и пренаталната експозиция на цигарен дим и развитието на хронични заболявания при възрастни.

  Приблизително 40 милиона възрастни в Съединените щати в момента пушат цигари. Пушенето на цигари се счита за водеща причина за предотвратими заболявания и смърт на САЩ, което представлява над 480 000 смъртни случая всяка година. Повече от 16 милиона американци живеят с болест, свързана с тютюнопушенето.

  Въпреки че процентът на тютюнопушенето намалява в много страни по света в резултат на кампании за пушене и законодателни действия, дори десетилетия след като хората се отказват от тютюнопушенето, бившите пушачи са в дългосрочен повишен риск от болести, които включват някои ракови заболявания, хронични Обструктивна белодробна болест и инсулт.

  Молекулярните механизми зад тези дългосрочни ефекти са неясни. Въпреки това, предишните изследвания са свързани с метилиране на ДНК с гени, свързани с коронарна болест на сърцето и белодробна болест, което предполага, че метилирането на ДНК може да играе роля.

  Изследователите анализираха кръвни проби от почти 16 000 участници от 16 групи, включени в консорциума за изследване на сърцето и стареенето в генетичната епидемиология (заряд), включително група от изследването на сърцето на Framingham, което изследователите следват оттогава оттогава, включително група от изследването на сърцето на Framingham, което изследователите следват оттогава, включително група от изследването на сърцето на Framingham, което изследователите следват от следния 1971.

  Общи места за метилиране, свързани със сърдечно -съдови заболявания, ракови заболявания

  в сравнение с непушачите през целия живот, екипът установи, че местата на метилиране на ДНК, свързани с тютюнопушенето, са свързани с повече от 7000 гена – за които се отчитат, че са местата на метилиране на ДНК, свързани с тютюнопушенето, са свързани с повече от 7000 гена – за разлика една трета от известните човешки гени.

  Констатациите предполагат, че по -голямата част от местата на метилиране на ДНК при бивши пушачи се връщат на нива, наблюдавани при никога пушачи в рамките на 5 години след спиране на тютюнопушенето. Някои места за метилиране на ДНК обаче останаха дори 30 години след спиране на тютюнопушенето.

  Най-често срещаните места за метилиране на ДНК са свързани с гени, свързани с по-голям риск от заболявания, свързани с тютюнопушенето, като сърдечно-съдови заболявания и определени ракови заболявания.

  Изследователите показват, че дълго- Терминните места за метилиране на ДНК могат да подчертаят гените, които биха могли да изложат на бившите пушачи на риск от развитие на определени заболявания години, дори десетилетия след напускане. Това откритие може да доведе до това, че изследователите, които развиват биомаркери, за оценка на историята на тютюнопушенето, което може да доведе до нови лечения, които потенциално биха могли да се насочат към местата на метилиране.

  „Нашето проучване е намерило убедителни доказателства, че тютюнопушенето има дълготрайно въздействие върху нашите молекулярни машини, въздействие, което може да продължи повече от 30 години.“

  Роби Джоханес, доктор на науките, медицинско училище в Харвард

  „Окуражаващата новина е, че след като спрете да пушите, по -голямата част от сигналите за метилиране на ДНК се връщат, за да не пушат нива след 5 години , което означава, че тялото ви се опитва да се излекува от вредните въздействия на тютюнопушенето на тютюна “, заключава Джоханес.

  Прочетете за това как пушенето сгъстява стената на сърцето и намалява способността на сърцето да изпомпва ефективно.

  • Рак/онкология
  • Сърдечно -съдова/кардиология
  • Пушене/отказ от пушене

  Пушенето сгъстява стените на сърцето и намалява функцията

  Вече има много причини да се откажат от тютюнопушенето, но проучване, публикувано тази седмица, осигурява още едно. Според резултатите, публикувано в списанието циркулация: сърдечно -съдови изображения, тютюнопушенето сгъстява стената на сърцето, намалявайки способността за изпомпване.

  Пушенето е основна предотвратима причина за сърдечно -съдови заболявания.

  Установено е, че тютюнът за пушене води до повишен риск от сърдечна недостатъчност, дори при индивиди без сърдечно -съдови заболявания.

  Въпреки това, механизмът, по който тютюнът уврежда сърцето и причинява сърдечно -съдови събития, не е намерен.

  Изследвания за изображения, изследващи промените в сърдечната структура, свързани с тютюнопушенето, са проведени; Към днешна дата обаче резултатите са противоречиви.

  Някои изследователи са открили връзка с увеличаване на масата на лявата камера на сърцето; Други не откриха промяна, а други все още откриха намаляване на масата.

  Значението на лявата камера

  лявата камера представлява особен интерес за изследователите на тютюна, тъй като е жизненоважен играч в помпената система на сърцето. Стената на лявата камера е направена предимно от мускули, така че като всеки мускул се увеличава по размер в отговор на това, че работи по -усилено.

  Някои здравни фактори могат да увеличат натоварването на сърцето и следователно, дебелината на стената на лявата камера (хипертрофия на лявата камера); Тези фактори включват някои сърдечни състояния и високо кръвно налягане. Известно е, че

  Хипертрофията на лявата камера води до загуба на сърдечна функция, което може да доведе до усложнения, които включват прекъсване на кръвоснабдяването на сърцето, аритмията и инсулт.

  Contents